31 | 05 | 2020
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості PDF Друк e-mail
Вівторок, 28 серпня 2018, 11:57

Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості

Ю.О. Ластухін. Харчові добавки. Е-коди. Будова. Одержання. Властивості. Навч. посібник.- Львів: Центр Європи, 2009. - 836 с

ISBN 978-966-7022-83-9

У виданні викладено головні відомості (синоніми, хімічна будова, фізико-хімічні властивості, джерело, методи одержання та токсикологічні властивості) практично всіх існуючих харчових добавок з індексом Е та без нього загальною кількістю понад 530, що використовуються у харчовій промисловості, у тому числі в Україні. Розглянуто харчові добавки, які:

  1. 1) поліпшують смак, аромат і забарвлення (інтенсивні підсолоджувачі, цукрозамінники, ароматизатори, підсилювачі смаку та аромату, барвники тощо);
  2. 2) регулюють консистенцію продуктів (емульгатори, загущувачі, желеутворювачі, стабілізатори);
  3. 3) сприяють збільшенню терміну придатності (консерванти, антиоксиданти, плівкоутворювачі та інші);
  4. 4) поліпшують перебіг технологічних процесів (регулятори кислотності та лужності, емульгуючі солі, засоби для капсулювання, поліпшувачі борошна та хліба тощо);
  5. 5) допоміжні матеріали (висушувачі, каталізатори гідролізу та інверсії, охолоджуючі та заморожуючі агенти, ензими тощо).

Навчальний посібник призначений для студентів спеціальності "Хімічна технологія харчових добавок та косметичних засобів"; харчових, косметичних, біотехнологічних, аграрних напрямів вищої освіти, а також для викладачів, наукових працівників, спеціалістів відповідних галузей промисловості, товарознавства, екологічної безпеки споживачів і санітарно-гігієничної еспертизи.

Видання містить передмову, вступ, 5 глав, 3 табл., додаток та список рекомендованої літератури.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Кофеин для продавцов
Математичні методи та моделі для магістрів з економіки. Практичні застосування
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки